HÍREK, ÚJDONSÁGOK

Kockacsoki

Vizuális segédeszközök boltja normál és eltérő fejlődésű gyerekeknek egyaránt

 

Az akadálymentes környezetről az emberek többségének rámpák, hangos jelzőlámpák vagy Braille-írásjellel ellátott lift gombok jutnak az eszébe, meg azok az emberek, akiknek az életét megkönnyítik ezek a speciális eszközök: mozgáskorlátozottak, látás-és hallássérültek.

Pedig ez az újonnan megnyíló web-shop más fejlődési zavarral élők szüleinek, gondozóinak, szeretne segíteni. Ez a fejlődési zavar az autizmus spektrum zavar. 

Aki már foglalkozott autizmussal élő gyermekekkel, megtapasztalhatta, hogy gyakran falakba ütközik, ha a hagyományos vagy ösztönös nevelési-tanítási módszerekkel próbálkozik, megéli azt, hogy kevéssé sikerül a gyermek érdeklődését felkelteni, a figyelmét irányítani, nehezebben tud elmagyarázni, megértetni valamit.

Mi akkor a megoldás, milyen eszközökkel, módszerekkel tudjuk a legjobban segíteni a gyermekek megismerő tevékenységét, alkalmazkodását? ...Bővebben ...

Mit is forgalmazunk?

templatemo.com

Termékeink között napirendi kártyák nagy választékban, valamint folyamatábrák ( ezek is folyamatosan bővülő választékban) és egyéb olyan eszközök, melyek segítenek a gyerekeknek a  reggeli, napközbeni és esti feladatoknak megértésében és végrehajtásában.
Ezek a termékek nagyrészt kézzel rajzolt, könnyen felismerhető képekből állnak, melyeket a gyerekek magyarázat nélkül is megértenek. A kártyák segítségével megtervezhető számukra az egész napi tevékenység, ha ránéznek, mindig pontosan tudják, mi miután következik. A kártyák többféle kiszerelésben kaphatók, otthoni és hordozható kivitelben is, melyet bárhová magukkal vihetnek.